Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

First be a Woman: Κάνε τη Μόδα να σου Πάει Γάντι!

Το μυστικό για να δείχνεις και να νιώθεις ωραία είναι να καταλάβεις ποια ρούχα ταιριάζουν με το σχήμα και τις αναλογίες του σώματός σου. Ότι σωματότυπο κι αν έχεις, υπάρχουν πανέμορφα, κολακευτικά ρούχα, ιδανικά για να αναδείξουν τη θηλυκότητα σου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γνωρίζεις και να παραδέχεσαι το σχήμα – τον τύπο του σώματος σου και να ξεχωρίζεις εκείνα τα ρούχα που θα αναδεικνύουν τα καλύτερα δυνατά σου σημεία. Είτε έχεις λεπτή μέση, είτε καμπυλωτούς γοφούς, το μυστικό είναι να επιλέξεις τα σωστά ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν στο σχήμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σώματος σου.

Ισορρόπησε το ντύσιμό σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ, αυτά που θα τραβήξουν την προσοχή μακριά από τις τυχόν αδύναμες περιοχές σου, και επέλεξα τα ρούχα που σου ταιριάζουν σωστά, ώστε να μπορούν να αναδείξουν τα καλύτερα κομμάτια σου. Ενδεικτικά δες τα παρακάτω φορέματα που προτείνουν οι ειδικοί ανάλογα με κάθε έναν από τους τέσσερις βασικούς σωματότυπους:
  • «Αχλάδι»: Έχεις μικρό στήθος, στενούς ώμους, ενώ οι γοφοί σου, οι μηροί και ο πισινός σου είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι.
  • «Μήλο»: Έχεις μεγάλο στήθος και στρογγυλή κοιλιά, ενώ οι γοφοί και τα πόδια σου είναι λεπτά.
  • «Κλεψύδρα»: Έχεις πλούσιο μπούστο και έντονες καμπύλες, ενώ η μέση σου είναι αισθητά μέσα και πολύ αδύνατη.
  • «Αθλητικός»: Είσαι αδύνατη με λίγες καμπύλες, ενώ οι ώμοι, η μέση και τα ισχία σου είναι ανάλογα μεταξύ τους.

Σίσσυ Σιγιουλτζή MA, BA
HMKTG DMCULCOM CONS - WRIT

Το παρόν άρθρο δημοσιεύθηκε 25/06/2013 στο www.thesstoday.gr